Lleida
20/37° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Trump ordena castigar amb "llargues penes de presó" a qui ataqui monuments
El president dels EUA, Donald Trump, va signar aquest divendres una ordre per protegir els monuments, memorials i estàtues després que hagin estat blanc d'atacs enmig de les protestes racials al país i que castiga amb "llargues penes de presó" els responsables.

"Acabo de tenir el privilegi de signar una Ordre Executiva molt forta que protegeix els Monuments, Memorials i Estàtues i combat la Violència Criminal recent. Llargues penes de presó per aquests actes il·legals contra el nostre Gran País!", Va anunciar Trump al seu compte de Twitter.

L'ordre executiva indica que el Govern federal s'ha d'assegurar que qualsevol persona que ataqui monuments sigui processada i s'enfronti a penes de fins a 10 anys de presó. L'ordre també estableix quines forces de seguretat federals intervindran per protegir els monuments quan les autoritats locals no ho facin. Trump ja va amenaçar dimarts passat amb penes de presó i va assegurar que havia autoritzat a aturar "a qualsevol que vandalitzi o destrueixi qualsevol monument, estàtua o una altra propietat federal als EUA". Enmig de l'efervescència de les protestes que van recórrer el país després de la mort, a mans d'un policia blanc, de l'afroamericà George Floyd, el passat 25 de maig, les estàtues de personatges històrics relacionats amb l'esclavisme i el supremacisme blanc han estat víctimes d'atacs i fins i tot eliminades per la multitud.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats