Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


Trump perd el control de la Cambra de Representants als EUA, però manté el Senat en les eleccions de mig mandatEls demòcrates aconsegueixen arrabassar als republicans la cambra baixa però no l'alta en uns comicis marcats per l'alta participació


El president dels Estats Units, Donald Trump, ha perdut el control de la Cambra de Representants, que ha passat a mans dels demòcrates, però ha mantingut el Senat sota domini dels republicans. Segons els resultats recopilats ja a la majoria d'estats, el Partit Demòcrata, impulsat per una alta participació en les eleccions de mig mandat, ha assegurat 219 escons i el Republicà 193 a la cambra baixa. Calen 218 dels 435 seients que té aquest legislatiu per controlar-ne la majoria. Al Senat, Trump ha garantit els 51 senadors republicans necessaris per continuar controlant la cambra alta del Congrés dels EUA.

Pel que fa a l'elecció dels governadors, els demòcrates han arrabassat als republicans fins a 7 estats, entre ells Wisconsin, un tradicional feu demòcrata que Trump va guanyar a les presidencials. Tanmateix, el partit demòcrata no ha aconseguit altres llocs simbòlics com Florida, on amb un resultat molt ajustat el republicà i aliat de Trump Ron de Santis s'ha imposat a Andrew Gillum.

Fins ara les dues institucions legislatives estaven dominades pel partit republicà de Trump però, amb la Cambra de Representants a mans dels demòcrates, el president podria tenir dificultats per aplicar la seva agenda política just quan arriba a l'equador del seu mandat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats