Lleida
3-12° C (pluja)
97% 26 km/h


Trump visita El Paso i Dayton assetjat per protestes contra les armes
Assetjat per trucades a endurir les lleis de tinença d'armes ja aturar el discurs antiimmigrant i racista, el president dels EUA, Donald Trump, va visitar ahir Dayton i El Paso, dues ciutats que es van sumar a la llista de tirotejos indiscriminats que des fa anys han sacsejat el país.

Trump es va reunir, acompanyat per la seva dona, Melania, amb ferits i familiars de les víctimes de les massacres de Dayton, on diumenge passat nou persones van perdre la vida abans que les autoritats abatieran l'atacant, i El Paso, que dissabte es va convertir en escenari d'un tiroteig en què van perdre la vida 22 persones.

El governant, qui abans de marxar de Washington va defensar davant els periodistes que la seva retòrica no ha contribuït a la violència dels tirotejos i, per contra, "uneix a la gent", va ser seguit pels reclams de manifestants que es van reunir davant del Hospital Miami Valley de Dayton, on romanen diversos ferits de diumenge. "Dayton fort", "Acció ara" i "No més odi", corejaven persones amb cartells en què reclamen "Facin alguna cosa" per endurir les normes que permeten la venda i port d'armes al país. "Deixa de ser un bebè , fes-li enfront de la NRA (sigles en anglès de l'Associació Nacional del Rifle) ", es llegia en un cartell adherit al" Baby Trump ", un globus amb la figura del governant com un nadó.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats