Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Tusk respon a May que "un acord bo per a tothom encara és possible"El president del Consell Europeu assegura que la UE "respecta totalment" la decisió del Regne Unit d'abandonar el club


El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha assegurat aquest divendres que "un acord bo per a tothom" sobre el Brexit "encara és possible". Després que la primera ministra britànica, Theresa May, hagi titllat "d'inacceptable" que la UE rebutgés les seves propostes pel Brexit sense plantejar "alternatives" i hagi avisat que Londres no farà marxa enrere en la sortida de la UE, Tusk ha dit que els 27 "respecten totalment la decisió del Regne Unit expressada en referèndum".

"També és important, per a nosaltres, crear el millor escenari possible per les relacions entre la UE i el Regne Unit", ha afirmat el polonès.

En un comunicat, Tusk ha dit que els 27 han "estudiat" la proposta Chequers de la primer ministra May amb "tota la seriositat". Segons ell, les idees són un "pas en la direcció correcta" especialment en matèria de cooperació en seguretat i política exterior. Però la UE no vol acceptar els plantejaments britànics en matèria comercial i pel que fa a Irlanda. I May tampoc accepta els que fa la UE.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats