Lleida
3/11° C (boira)
97% 26 km/h


Un total de 1.117 nens soldats reclutats a la guerra del YemenUna ONG denuncia que els infants van ser allistats amb fins militars


En 2018, un total de 1.117 nens van ser reclutats amb fins militars en la guerra del Iemen, mentre que 581 persones han mort aquest any entre atacs aeris i terrestres i mines antipersona, va indicar ahir l'ONG "Mwatana for Human Rights". El seu informe anual, elaborat a partir de 2.065 entrevistes amb víctimes, familiars, testimonis i treballadors mèdics i humanitaris, documenta les diferents violacions comeses en aquest país.

La presidenta i fundadora de "Mwatana", Radhya A l'Mutawakel, ha advertit que la situació és més crítica del que plasmen aquestes dades, ja que només poden reportar aquells que evidencien i "molta gent té por de parlar". Iemen es troba immersa en una guerra civil des de finals de 2014, quan els rebels hutíes es van fer amb el control de la capital, Sanà, i altres províncies del nord. El 2015, el conflicte es va intensificar amb la intervenció de la coalició liderada per l'Aràbia Saudita i recolzada per Estats Units.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats