Lleida
5/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Un tribunal de Lazio permet a l'Open Arms entrar en aigües italianesEl jutge revoca la prohibició signada pel ministre Matteo Salvini


L'Open Arms ja pot entrar en aigües italianes sense l'amenaça de ser retingut ni de pagar multes milionàries després de quedar cancel·lada per un tribunal administratiu de Lazio la prohibició signada pel ministre de l'Interior Matteo Salvini que no permetia a aquest vaixell entrar a les seves aigües territorials.

Així ho ha anunciat aquest dimecres a Madrid el fundador de l'ONG catalana, Óscar Camps, després de reunir amb l'ambaixador alemany, a qui ha demanat que hi hagi amb el Govern espanyol per trobar una solució permanent als rescats a la Mediterrània.

Camps també ha avançat que demanarà l'evacuació immediata "per motius mèdics" dels 147 immigrants que encara romanen a bord del vaixell, encara que no ho farà "sense obtenir abans l'autorització prèvia de les autoritats italianes o malteses, els països en què es troben els ports segurs propera ".

"Busquem la legalitat absoluta", ha ressaltat Camps, qui ha anunciat que davant l'empitjorament de les condicions meteorològiques van a buscar ia abric a l'illa italiana de Lampedusa.

Salvini diu que signarà una altra prohibició contra l'Open Arms

El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha reiterat avui que en les pròximes hores tornarà a signar una negativa perquè el vaixell Open Arms pugui desembarcar a Lampedusa als 147 migrants que porta a bord, després que la Justícia italiana li hagi permès entrar en aigües territorials del país.

"Vivim en un país en què un advocat del Tribunal Administratiu (de la Regió) del Laci vol donar permís per desembarcar a Itàlia a un vaixell estranger ple de migrants. Jo tornaré a signar en les pròximes hores la meva 'no'", ha dit Salvini.

Aquest tribunal ha permès al vaixell d'Open Arms entrar en aigües territorials italianes i, en una decisió a què ha tingut accés EFE, explica que "la situació de gravetat i urgència excepcionals" justifica la decisió per "que les persones rescatades que ho necessitin rebin assistència mèdica ".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats