Lleida
-2/9° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Unes 2.000 persones tallen la Diagonal contra la visita del ReiEls manifestants fan una cassolada davant de l’hotel Juan Carlos I


Diversos centenars de persones, unes 2.000 segons mitjans com El nacional, han tallat el tram central de l’Avinguda Diagonal de Barcelona per protestar per la visita del rei Felip VI, que dilluns acompanyarà la princesa Elionor en el lliurament dels premis Princesa de Girona 2019, que se celebrarà al Palau de congressos de Catalunya.

La protesta, convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDR) i recolzada per altres plataformes independentistes, s'ha celebrat davant del Palau de Congressos i l’hotel Juan Carlos I, custodiats pels antiavalots de la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra. Els estudiants que fa cinc dies van iniciar una acampada a la plaça Universitat de Barcelona també s'han sumat a la protesta, en què els concentrats han fet una sorollosa cassolada per “no deixar dormir” el Rei. La Zarzuela no va informar ni del lloc on s’allotjaria la Família Reial ni quan tenia previst arribar a Barcelona, però grups com Anonymous Catalonia han estat rastrejant els seus moviments tot el dia i han afirmat que el Rei havia arribat efectivament fins a l’hotel Juan Carlos I.

Enmig dels manifestants s'ha situat un grup de cinc joves ultres que han intentat provocar exhibint una gran bandera espanyola i que han proferit crits a favor de les forces de seguretat abans d’abandonar el lloc sense que es produïssin enfrontaments, més enllà d’alguns insults.

Tot el perímetre situat davant del Palau de Congressos i els accessos a l’hotel Joan Carles I ha estat tancat des de primeres hores de la tarda per les forces de seguretat i també s'ha tallat al trànsit el carril lateral de la Diagonal que transcorre al costat de aquests dos immobles, on han estat desplegades nombroses furgonetes de la Policia Nacional i dels Mossos.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats