Lleida
10-19° C (pluja)
97% 26 km/h


Uns 155 immigrants entren a Ceuta després d'un salt massiu
Un total de 155 immigrants subsaharians van entrar ahir de manera irregular a la ciutat espanyola de Ceuta, al nord d'Àfrica, en un salt massiu de la tanca fronterera que la separa del Marroc. Segons han informat fonts governamentals, ni les forces de seguretat marroquines ni les espanyoles van poder controlar l'acció, en què van participar unes dues-centes persones d'origen subsaharià.

Els immigrants que van aconseguir entrar ingressar en un centre d'estada temporal d'estrangers. Sis agents van resultar ferits lleus i traslladats a l'Hospital Universitari de Ceuta. Feia més d'un any que no es produïa un salt massiu com el d'ahir.

El 22 d'agost de fa un any, 119 subsaharians van saltar la frontera. En aquella ocasió, el Govern espanyol va fer valer un acord signat amb el Marroc el 1992 per procedir a la devolució unes hores més tard dels immigrants arribats de manera il·legal. Entre el gener passat i mitjans d'agost, 18.018 immigrants van entrar a Espanya de manera irregular, encara que són 11.523 menys que el 2018, amb un descens del 39%. La gran majoria van arribar en embarcacions precàries procedents del Marroc i 3.427 (un 18,1% menys que l'any passat) ho van fer a través de la frontera amb aquest país en les ciutats Ceuta (671) i Melilla (2.756), segons dades del Ministeri espanyol de l'Interior.

D'altra banda, el govern del Marroc va assegurar ahir que va impedir l'accés d'"uns 400 immigrants subsaharians" a la ciutat de Ceuta, en el salt a la tanca produït a primera hora del matí d'ahir.

Un comunicat de les autoritats del govern local de Mdiq-Fnideq sosté que noranta dels immigrants van ser detinguts, sense fer al·lusió al fet que un centenar d'ells va aconseguir el seu objectiu i es troba actualment a Ceuta, segons la Delegació del Govern espanyol en la ciutat.

La versió marroquina detalla que els 400 subsaharians van intentar accedir a Ceuta a través de la tanca a la zona de Beliunes, extrem oest de la ciutat, sense arribar a aconseguir-ho. Afegeix que nou dels participants en l'assalt van resultar ferits lleus i van necessitar atenció mèdica.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats