Lleida
0/7° C (núvols)
97% 26 km/h


Urdangarin arriba a l'Hogar Don Orione per començar les seves tasques de voluntariEs tracta de la primera sortida de la presó del cunyat del Rei des que va ingressar el 18 de juny de 2018


Iñaki Urdangarin ha arribat a l'Hogar Don Orione de Pozuelo d'Alarcón (Madrid) des de la presó de Brieva (Àvila) per començar el seu voluntariat en aquest centre dedicat a la cura de discapacitats.

Urdangarin, que va sortir de la presó minuts abans de les nou del matí, ha recorregut els 103 quilòmetres de distància que separa la presó d'aquest centre en un vehicle de color gris sense els vidres tintats. Viatjava a la part posterior darrere del seient del copilot, ocupat per un altre home.

El marit de la infanta Cristina i cunyat del rei Felip VI, vestit amb una camisa blava i portant una motxilla gris, ha arribat a l'Hogar Don Orione poc abans de les deu del matí i ha entrat al recinte saludant els nombrosos mitjans de comunicació que esperaven allà des de primera hora.

Segons ha informat el director del centre, Francisco Sánchez, a l'arribar, Urdangarin realitzarà el procés "estàndard" que realitzen tots els voluntaris del centre, un tràmit que dura al voltant d'una hora. "Estic una mica nerviós avui imagineu la resta de personal", ha fet broma.

"Consisteix a conèixer el que sap fer, saber els seus horaris i els horaris que ell va a tenir aquí. No el del jutge. Quan ens posem d'acord aquest document serà el pla de voluntariat", ha afegit.

Preguntat per les nocions esportives d'Urdangarin, ha recalcat que li "sembla molt bé" però que al centre disposen de "esport adaptat". "Avui realitzarà les seves primeres tasques", ha subratllat.

Així mateix, ha dit que el marit de la infanta Cristina menjarà amb la resta de voluntaris. "Farà el mateix que fan els altres", ha postil·lat i alhora ha informat que a hores d'ara hi ha cinc voluntaris, "més dones que homes".

Es tracta de la primera sortida de la presó d'Urdangarin des que va ingressar el 18 de juny de 2018 per complir una condemna de 5 anys i 10 mesos de presó pel cas Noós.

Les seves sortides de la presó de Brieva al centre de discapacitats de Pozuelo es realitzaran els dimarts i dijous de cada setmana i, segons l'acordat, Urdangarin estarà de tornada a la seva cel·la a primera hora de la tarda, han indicat a Efe coneixedores del dispositiu.

L'Hogar Don Orione és una entitat sense ànim de lucre gestionada per la congregació religiosa italiana Petita Obra de la Divina Providència. Un centre residencial i de dia per a persones adultes amb discapacitat intel·lectual i alt nivell de dependència.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats