Lleida
15/27° C (sol)
97% 26 km/h


Agricultura resol una primera part dels ajuts a la millora de la competitivitat agrària del CGE 2019 per 9,64 MEURL'import correspon a 492 explotacions agràries, i representa un volum d'inversió superior a 24,5 MEUR


El Departament d'Agricultura ha aprovat ajuts a 492 explotacions agràries catalanes per fer inversions per millorar la competitivitat agrària. L'import total d'ajut atorgat ascendeix a 9.642.933,78 euros i representa un volum d'inversió superior a 24,5 MEUR. L'objectiu dels ajuts del Contracte Global d'Explotació (CGE) és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals i socials de l'agricultura, per tal de fomentar la viabilitat de les explotacions agràries i assolir un desenvolupament rural sostenible. A la vegada, Agricultura està valorant un altre grup d'expedients que completarà l'aprovació de les sol·licituds que superin la puntuació mínima i compleixin la resta de requisits de la convocatòria.

Aquesta resolució ha estat possible en l'actual estat d'alarma gràcies a l'Ordre ARP/50/2020, de 23 d'abril, que considera aquest tràmit "indispensable" per a la protecció de l'interès general, alhora que també modifica el termini per a la justificació de les inversions en benefici dels agricultors.

L'ajut per a la millora de la competitivitat agrària de les explotacions agràries, regulat per l'Ordre ARP/64/2019, de 3 d'abril, que aprovava les bases reguladores dels ajuts associats al CGE, s'emmarca en el Programa de Desenvolupament Rural - PDR.cat2020. Aquests ajuts tenen caràcter de cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Amb aquesta línia d'ajuts es fomenta la millora dels resultats econòmics de les explotacions agràries, es facilita la seva reestructuració i modernització, i s'incrementa la seva participació i orientació cap al mercat. Així, es dona suport a inversions productives per a la reestructuració d'explotacions, a la millora de les condicions d'higiene i benestar animal, i aquelles que suposen un increment del valor afegit, classificació, condicionament, transformació, i comercialització dels productes agraris de la pròpia explotació.

La majoria d'inversions auxiliades aquesta convocatòria 2019 són per a la millora i construcció d'immobles i instal·lacions productives, tractors i maquinària innovadora, i actuacions en cultius permanents. Val a dir també que aquestes es localitzen principalment a Lleida, tant pel que fa al nombre d'expedients, com als imports invertits i subvencionats.

Enguany es podrà auxiliar la totalitat de projectes que assoleixen els criteris de priorització mínims (25 punts).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats