Lleida
9/22° C (vent)
97% 26 km/h


Tres hotels de Lleida ja han ofert habitacions per allotjar-hi 110 temporersUn total de 88 persones van dormir dilluns al pavelló 3 dels Camps Elisis


Tres hotels de la ciutat de Lleida han mostrat la seva disposició a llogar habitacions per a un total de 110 temporers, tot responent així a la petició del futbolista senegalès del Mònaco Keita Baldé i de l’activista Nogay Ndiaye.

Així ho va comunicar ahir l’Ajuntament de Lleida, que va contactar amb les entitats hoteleres de la ciutat dijous de la setmana passada, a petició de Nogay Ndiaye, per poder ampliar les possibilitats d’allotjament d’aquestes persones. 

D’altra banda, la nit de dilluns a dimarts fins a 88 persones van pernoctar al pavelló 3 de la Fira de Lleida que la Paeria ha habilitat com a alberg per als temporers de la fruita, i 7 persones més van fer ús de les consignes i les dutxes.

Aquest espai, amb capacitat per acollir-hi 150 persones, es va obrir dilluns i disposa de diverses zones diferenciades: descans, menjador (amb càtering), higiene, consignes i servei de bugaderia. El pavelló, un recurs d’emergència per a les persones temporeres mentre no tenen un altre lloc on allotjar-se, està gestionat per l’Ajuntament de Lleida i té, també, una Oficina d’atenció al temporer per a oferir suport en les gestions més burocràtiques de la temporada.

Així mateix, també dilluns es va activar el cens de les persones temporeres, d’acord amb les organitzacions agràries, per tal de tenir informació actualitzada i real per poder coordinar millor el dispositiu d’atenció social i sanitària. En aquest formulari pagesos i sindicats hauran de comunicar quines són les seves necessitats reals i de personal per a la campanya de la fruita 2020.

La plaça del Dipòsit, plena

Som Veïns va denunciar les aglomeracions a la plaça del Dipòsit. “Al #CentreHistòric no ens importen les fases de desconfinament perquè nosaltres ja fa temps que estem en la fase del “Desfase”. Sabeu que a la Plaça del Dipòsit tenim mercat de roba cada dia?”, deia la piulada.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats