Lleida
15/27° C (sol)
97% 26 km/h


UP defensa la contractació "responsable socialment" i diu que "algunes males praxis" qüestionen "l'esforç de la majoria"Els sindicat veu "imprescindible" evitar la mobilitat sense contracte de feina garantit per evitar problemes socials


Unió de Pagesos considera "imprescindible" que la gestió de les campanyes agràries es faci en base a un model de contractació "responsable socialment" que permeti als pagesos comptar amb la mà d'obra necessària i sempre atenent les necessitats dels temporers. En un comunicat, el sindicat agrari defensa que fa anys que promou aquest model i que "no és acceptable que algunes males praxis posin en qüestió l'esforç de la major part de la pagesia". En aquest sentit, també remarca que des de les administracions cal evitar la mobilitat cap a les zones agràries de persones que no tenen garantit el contracte de feina per evitar problemes socials.

Segons indica Unió de Pagesos, la situació "provoca que les persones que no tenen les autoritzacions necessàries no puguin treballar i es creï un problema social a les principals localitats de recol·lecció de la fruita".

En aquest sentit, el sindicat diu que la gestió de la campanya ha de partir "d'una bona planificació de les necessitats de mà d'obra i prioritzar la contractació de proximitat". Així, indica que des de la Fundació Pagesos Solidaris hi ha convenis amb més de 50 organitzacions públiques i privades per tenir una borsa de treball. Quan la proximitat no és factible, "l'organització assegura l'arribada, acollida i retorn de les persones treballadores, i en garanteix l'allotjament en les millors condicions", diu el sindicat.

D'altra banda, Unió de Pagesos destaca "l'esforç" del sector agrari davant la crisi sanitària, per "garantir als treballadors els protocols sanitaris de mobilitat i les mesures de prevenció als camps, centrals i allotjaments".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats