Lleida
18/33° C (sol i núvols)
97% 26 km/hFerit en estat menys greu un escalador en caure al riu Sant Martí, a l’Alta RibagorçaL’home presenta contusions i se l’ha traslladat a l’hospital de la Val d’Aran


Un escalador va haver de ser traslladat ahir a l’hospital de la Val d’Aran després de caure al riu Sant Martí, entre Boí i Taüll (Alta Ribagorça). Els Bombers van rebre l’avís a les 13.07 i va ser rescatat de l’aigua amb un helicòpter dels GRAE als voltants d’un quart de tres del migdia. Es tracta d’un home de 47 anys que es troba en estat menys greu amb contusions a l’hospital de la Val d’Aran. Ahir també hi va haver una altra caiguda al Pont de Suert però al final no va requerir la intervenció dels Bombers. 

Precisament aquests dies, els Bombers de la Generalitat demanen extremar les precaucions a la muntanya, després del confinament. De fet, recorden que el nombre de salvaments ha anat en augment, superant molt per sobre el nombre de serveis respecte a les mateixes dates de l’any passat. En el mes de juny ja n’hi ha hagut un 15% més respecte al 2019, sent els caps de setmana quan es nota més aquest increment. Només en els darrers 4 caps de setmana (de dissabte a diumenge) els Bombers de la Generalitat han treballat de mitjana en uns 22 serveis de rescat/recerca. Per això, davant d’aquest increment, es vol recordar que tampoc no es poden minimitzar els riscos quan es parla d’activitat a la muntanya. Defensen que és important extremar les mesures de seguretat, no només a nivell sanitari, sinó també en la pràctica d’esports al medi natural.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats