Lleida
18/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Les cues per Sant Jordi al juliol no podran superar les 30 persones i les parades s'instal·laran davant les llibreriesLa festivitat fou ajornada al 23 de juliol per la pandèmia de coronavirus


El Procicat ha aprovat aquest dimecres el pla d'actuació del Dia del Llibre i de la Rosa, ajornat el 23 de juliol per la pandèmia de coronavirus. El document estableix un protocol específic per a la signatura d'autors, una de les activitats que genera més concentracions, que com va avançar l'ACN funcionaran amb cita a les parades i que poden ser sol·licitades prèviament per ser recollides des del dilluns de la mateixa setmana a les llibreries. Les cues no podran superar les 30 persones. D'altra banda, el pla especifica que es tracta d'una diada “exclusivament professional” del Llibre i la Rosa i preveu una disminució de “l’entorn d’un 70%” del volum de parades i afluència respecte d’un Sant Jordi habitual.

A Barcelona, les parades de llibres s'ubicaran davant la llibreria o en el punt "més proper possible" i es disposarà d'una ubicació comuna en l'espai central del Passeig de Gràcia, que estarà perimetrat per controlar l'afluència.

Properament, s'informarà de les signatures de llibres perquè la ciutadania pugui planificar-ho amb temps i evitar les aglomeracions. Per garantir una diada segura, s'insta la ciutadania a participar a la festa des del propi municipi o barri i evitar desplaçaments.

La ubicació comuna al Passeig de Gràcia de Barcelona, en trams que comencen a la Plaça de Catalunya, acollirà el màxim de parades de qui "habitualment les té en el circuit cèntric de la ciutat" i es controlaran les entrades i sortides, es dividiran per trams i se'n controlarà l'afluència, l'aforament i les distàncies de seguretat.

Cada ajuntament pot col·laborar en la definició de la diada al seu municipi i la cerca d’ubicacions òptimes per garantir la seguretat. També s'han previst permisos per ampliar l'horari i que s'allarguin els permisos fins a la nit.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats