Lleida
20/37° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Cs reclama al govern central que no intervingui el superàvit d'ajuntaments i entitats localsLa portaveu del grup a la Diputació de Lleida, María Burrel, sol·licita l'agraïment públic als treballadors de la Diputació de Lleida que han seguit amb les seves activitats durant l'estat d'alarma


La diputada provincial de Cs, María Burrel, ha presentat una moció en el Ple de la Diputació de Lleida per a reclamar al Govern d'Espanya que no sostregui el superàvit acumulat als ajuntaments i entitats locals, així com per a exigir un augment en el percentatge de superàvit que les institucions poden gastar, amb la finalitat d'usar-ho per a potenciar l'economia local dels municipis.

Burrel ha explicat en la sessió plenària que “la situació generada pel COVID-19 ha canviat els nostres hàbits i la nostra manera d'entendre la vida” i ha remarcat que aquesta emergència sanitària “també generarà una crisi econòmica sense precedents”.

La diputada de la formació liberal ha apuntat al fet que “les previsions no són gens optimistes, però no hi ha dubte que, nosaltres, com a responsables públics, hem d'ajudar als ciutadans amb mesures efectives i eficients”.

Burrel ha afirmat que “el Govern Central ha permès que les entitats locals mobilitzin un 20% del superàvit acumulat per a mesures de reforç contra la crisi” i ha compartit que “el temor actual de molts alcaldes és que el Govern de PSOE i Unides Podem pretengui controlar aquests diners i no deixi disposa d'ell a les entitats locals”.

A aquest respecte, Burrel demana “reclamar un compromís per part del Govern d'Espanya perquè no sostregui el superàvit acumulat d'ajuntaments i diputacions provincials del país”. A l'anterior proposta també ha afegit “exigir al Govern d'Espanya que agiliti i augmenti el percentatge de superàvit acumulat perquè les entitats locals puguin gastar en mesures enfocades a ajudar a l'economia local”.

En el mateix Ple de la Diputació de Lleida, la representant del grup taronja ha presentat un prec sol·licitant que “la Diputació de Lleida manifesti públicament el seu agraïment i suport als treballadors d'aquesta institució que, durant l'Estat d'Alarma, han garantit amb el seu treball la prestació dels serveis bàsics a tots els ciutadans de la província de Lleida”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats