Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Dolor i missatges de perdó al recordar a les víctimes de la matança de Srebrenica
Amb expressions de dolor i crides a la reconciliació, Bòsnia i Hercegovina va rendir ahir homenatge a les víctimes del genocidi de Srebrenica en una cerimònia que va comptar amb la participació telemàtica d’alts representants de nombrosos països.

“Un quart de segle després” de la matança de més de la matança de més de 8.000 homes bosniomusulmans a les mans de l’exèrcit serbobosnià, “encara està oberta la ferida en la consciència europea”, va dir la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, en un missatge enviat per vídeo a l’acte.

Cada 11 de juliol milers de persones de dins i fora del país acudeixen a aquesta cerimònia al Centre commemoratiu de Potocari, però enguany, a causa de la pandèmia molts hi van participar de manera telemàtica.

Al cementiri memorial de Potocari reposen 6.652 víctimes, les restes del qui van ser trobats en diferents fosses comunes.

Altres nou víctimes del genocidi, el major crim comès contra civils a Europa des de la II Guerra Mundial, van rebre sepultura aquest dissabte, i encara queden per trobar les restes de prop d’un miler d’assassinats.

Els assassinats es van produir l’11 de juliol de 1995, per part de les tropes serbobosnianes sota el comandament del general Ratko Mladic.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats