Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El Consell per la República crida als ciutadans a "preparar-se" per la confrontació amb l'Estat i "culminar el procés"L'ens també ha aprovat la "identitat digital" dels seus membres a través d'una aplicació de mòbil


El Consell per la República fa una crida als ciutadans a "preparar-se" per tal de "culminar el procés iniciat l'1 d'octubre". En una reunió a Perpinyà (Catalunya del Nord) els membres del consell de govern de l'ens s'han reunit i han aprovat tirar endavant el "vot d'ordre", i per tant, "la confrontació" amb l'Estat. El seu vicepresident, Toni Comín, ha deixat clar que aquesta confrontació "serà pacífica", però ha considera "molt important aclarir els continguts i les condicions d'aquesta confrontació". "Ens hem de preparar des de totes les lliçons que hem après des de l'1-O", ha reblat. El vicepresident del consell de govern ha revelat que també s'ha aprovat tirar endavant la identitat digital per als membres del Consell de la República.

Nova crida per part del Consell per la República a tirar endavant el "mandat de l'1-O". L'ens es reuneix aquest dissabte a Perpinyà i ha reclamat als ciutadans que "es preparin" per a la "confrontació amb l'Estat". El vicepresident del consell de Govern, Toni Comín, explica que el que aquesta és una manera de ser "honestos amb aquells qui van comprometre's" després del referèndum.

Comín ha volgut reiterar el "caràcter pacífic" de la confrontació però diu que "és impossible" culminar el procés independentista "sense un cert grau d'enfrontament" amb l'Estat. "El vot d'ordre que ens van encarregar en l'acte multitudinari de Perpinyà va ser que ens preparéssim. Doncs ara volem fer-ho efectiu", assenyala Comín.

A més d'apostar per tirar endavant aquesta confrontació amb l'estat espanyol, el consell de govern també ha aprovat el seu model d'identitat digital, tal i com estableix el pla que l'ens ha dissenyat. "Es tracta d'una eina molt esperada i que avui mateix rebran tots els membres", ha assenyalat el vicepresident del consell de govern.

Aquest document digital establirà el catàleg de drets que es deriven del fet de ser membre del Consell i tindrà la funció de porta d'accés a l'aplicació que, des del punt de vista operatiu, permetrà exercir aquests drets. Per accedir-hi, els membres del Consell per la República han de descarregar-se una aplicació al seu mòbil.

Una altra de les decisions preses ha estat convocar l'Assemblea de Representants Fundacional durant la primera quinzena de setembre, de manera presencial a la Catalunya Nord, si les circumstàncies sanitàries ho permeten.

Aquest ens el conformen els diputats del Parlament de Catalunya compromesos amb el mandat de l'1 d'Octubre. En la seva sessió constitutiva, l'assemblea entre d'altres coses haurà de debatre i, eventualment, aprovar el Reglament del Consell i el règim electoral d'acord amb el qual se celebraran les primeres eleccions per conformar la primera Assemblea de Representants.

En relació a la creació del nou partit que va anunciar Carles Puigdemont de cara al 25 de juliol, Comín ha preferit no pronunciar-se.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats