Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El fiscal en cap de Lleida nega les acusacions de la CUP sobre les concessions de les hidroelèctriques de la Vall FoscaBoné assegura que quan la fiscal va arxivar el cas, el denunciant no va recórrer al jutjat


El fiscal en cap de Lleida, Juan Boné, ha negat les acusacions de la CUP sobre les concessions de quatre centrals hidroelèctriques de la Vall Fosca. Segons la CUP, la investigació penal es va arxivar perquè el fiscal en cap de Lleida és fill de Francisco Boné Sangüesa, qui hauria autoritzat, diuen, una concessió "irregular" en una d'aquestes centrals. Boné ha explicat a l'ACN que va ser la fiscal de la Seu d'Urgell qui en va proposar l'arxiu en no trobar indicis de delicte i que els va informar podien dur la denúncia al jutjat, tot i que, segons la fiscalia, encara no han fet. Pel que fa al pare, Boné nega que se'l mencionés com a denunciat i no entén com, si dubtaven de la seva imparcialitat, no van demanar la seva abstenció al jutjat.

Els anticapitalistes van presentar la denúncia fa un any a la Fiscalia anticorrupció per suposats delictes de falsedat documental, frau en registre públic, prevaricació de funcionari públic i malversació de fons públics per la gestió de la CHE.

Boné assegura que mai va tenir coneixement que en algun antic document aparegués la signatura del seu pare tot i que podria ser, reconeix, ja que va ser tècnic de la CHE fins que es va jubilar el 1998. A més, afegeix Boné, l'al·legació d'irregularitat en la prolongació de las concessions "mai ha estat declarada per la jurisdicció contencios-administrativa, a què corresponia", defensa.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats