Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El Govern destinarà 7 MEUR a explotacions agràries afectades pels aiguats de l'octubre passat i del generEls ajuts s'afegeixen als 3 MEUR ja previstos inicialment


El Govern té previst destinar 7 milions d'euros a explotacions agràries amb "afectacions importants" en el seu potencial productiu com a conseqüència dels aiguats de l'octubre del 2019 o pel temporal Gloria de gener de 2020. Aquests ajuts del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, que asseguren que es convocaran "en breu", s'afegeixen als 3 MEUR ja previstos inicialment, de manera que seran 10 MEUR en total. Els dies 22 i 23 d'octubre de 2019 es va produir un episodi d'aiguats torrencials a diverses comarques, ja que es van produir precipitacions per sobre dels 150 mm, mentre que el 20 al 23 de gener de 2020 el temporal Gloria va produir aiguats, episodis de vent, desbordaments de rius i invasió d'aigua salada en terrenys costaners.

La resposta hidrològica del temporal d'octubre va ser especialment severa a la conca del Francolí, a les rieres de la Conca de Barberà, el Baix Camp i el Tarragonès; als afluents del Segre pel marge esquerre (Sió, Ondara, Corb, Gorgs, i Femosa); al tram final del Llobregat, a la capçalera del Ter, als afluents del Baix Ter (Terri, Onyar i Daró) i a la Muga, així com a les rieres de tot el litoral i el prelitoral. En conseqüència, el 6 de novembre ja es va dictar la corresponent declaració d’emergència.

En el cas del Gloria, va produir danys agraris i pesquers molt importants. Les zones més afectades van ser el Delta de l’Ebre, la zona del Baix Ter i l’horta de la llera de la Tordera.

L'Acord del Govern de 4 de febrer de 2020, ampliat per l'Acord de 18 de febrer de 2020, pel qual s'impulsen mesures urgents per pal·liar els danys ocasionats pel temporal Gloria i els aiguats d'octubre, acorda impulsar un seguit de mesures urgents per mitigar els danys ocasionats en els municipis i parcel·les afectades.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats