Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El Govern i les universitats acorden una rebaixa del 30% en el preu de les matrículesUn curs de grau estàndard de 60 crèdits passarà a costar una quantitat d’entre 1.061 i 1.660 euros


La Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), formada per Govern i universitats, va aprovar ahir el nou decret de preus que permetrà rebaixar un 30% els preus de matrícula en graus i màsters per al pròxim curs 2020-2021.

El nou decret aplicarà automàticament aquesta reducció global del 30%, a més de descomptes addicionals per als estudiants amb rendes més desfavorides, que se situen en els anomenats trams 1 i 2 i que podran demanar una beca Equitat.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va destacar que “amb el nou decret de preus públics universitaris es dóna compliment al compromís de rebaixar el cost dels estudis de grau i màster, al mateix temps que es continua anant un pas més enllà per garantir l’equitat en l’accés a la universitat i mantenint la rebaixa addicional per als estudiants de rendes més desfavorides”. En opinió de Chacón, aquest decret de preus pren una especial importància “donada la situació de crisi econòmica derivada de la Covid-19 que ja pateixen moltes famílies catalanes”.

Per al pròxim curs, el preu del crèdit matriculat per primera vegada en els estudis de grau serà de 17,69 euros (coeficient d’estructura docent A), de 25,04 euros (coeficient d’estructura docent B) i de 27,67 euros (coeficient d’estructura docent C). En el cas dels màsters universitaris que habiliten per a l’exercici d’activitat regulades, el nou preu es fixa en 28,82 euros, mentre que per a la resta de màsters universitaris, el preu per crèdit es rebaixa fins al 46,11 euros. Les beques Equitat es mantenen per als estudiants amb rendes més baixes i que no gaudeixin de matrícula gratuïta ja que no es beneficien de la beca general de l’Estat.

A partir del pròxim curs, i gràcies a la nova rebaixa del 30% proposada pel Govern de la Generalitat de Catalunya, un curs de grau estàndard de 60 crèdits passarà a costar una quantitat d’entre 1.061 i 1.660 euros a l’any en funció del coeficient d’estructura docent del títol.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats