Lleida
11/24° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El jutge deixa en llibertat l'home acusat de maltractar el seu nadó fa un any a LleidaEstà en presó provisional des de mitjans d'agost de 2019 però el jutge considera que no hi ha risc de fugida


El jutjat d'instrucció número 1 de Lleida ha acordat deixar en llibertat el pare del nadó, de només 12 dies, maltractat a Lleida. L'home es troba en presó provisional des de mitjans d'agost de 2019 per aquests fets però el jutge ha decidit atendre la petició de la defensa de deixar-lo en llibertat fins que se celebri el judici en considerar que no hi ha risc de fugida. L'home ja va ser condemnat a nou mesos de presó per maltractament familiar a la dona per uns fets del 3 de juliol de 2018. Tot i que la dona es va negar a declarar al judici, el jutge va considerar provat que l'acusat va colpejar i intentar ofegar la seva parella.

L'home es troba a la presó de manera provisional pel presumpte maltractament al seu nadó, uns fets pels quals encara no ha estat jutjat i que van ser posteriors al suposat maltractament a la parella.

El nadó va ingressar en estat molt greu a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona el 13 d'agost d'aquest 2019, amb només 12 dies, amb lesions cerebrals, hemorràgies múltiples, hematomes i fractura de clavícula, amb un primer diagnòstic de traumatisme no accidental.

Després de més de dos mesos ingressat, el nen va rebre l'alta el 25 d'octubre tot i que pateix seqüeles molt greus. Tot i que el pare va negar ser l'autor de les lesions del petit, el jutge va considerar que hi havia prou indicis per considerar-lo el responsable i en va ordenar la presó preventiva per a aquests fets. La mare va quedar en llibertat després de declarar. A tots dos se'ls va retirar la custòdia del nadó, que es troba sota tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats