Lleida
18/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els afectats de les Garrigues i el Segrià pels microtalls plantejaran presentar una denúncia al SíndicEs reuniran dijous vinent al Soleràs per buscar accions


Els pobles afectats pels microtalls elèctrics debatran mesures d’acció per acabar amb aquesta situació en una reunió dijous vinent al Soleràs. Entre elles, es posarà sobre la taula “una denúncia al Síndic de Greuges i no pagar la llum”. 

L’alcalde de Castelladans, Conrad Llovera, va denunciar ahir que “portem quinze dies així, patim entre 6 i 10 microtalls cada dia”, fet que comporta dificultats a botigues, el consistori i entitats bancàries, entre d’altres. En aquest sentit, l’alcalde remarca que “els veïns estem indignats i cansats que ens enganyin”. 

Davant d’això, s’ha convocat una reunió amb tots els municipis afectats –la Granadella, l’Albagés, Artesa de Lleida, Puigverd de Lleida, Castelldans, el Cogul, el Soleràs, la Juncosa, els Torms, Bellaguarda i Granyena– dijous vinent al Soleràs per abordar possibles accions per fer-hi front. Entre elles, segons va confirmar l’alcalde a LA MAÑANA, hi ha “presentar una denúncia al Síndic de Greuges, per la qual cosa estan apuntant tots els microtalls que pateixen cada dia, i no pagar la llum”. A partir d’aquestes dues opcions, en podran sorgir més durant la reunió, que se celebrarà a les 19.00. 

El Govern vol solucions

Per la seva banda, responsables del Departament d’Empresa i Coneixement es van reunir ahir amb Endesa per intentar abordar la problemàtica de les interrupcions periòdiques al subministrament elèctric que des de fa uns quants anys pateixen diversos municipis de la plana de Lleida. El Departament exigeix a la companyia elèctrica “solucions” per acabar amb una situació que, segons va qualificar la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, és “inacceptable”. 

Segons va explicar el secretari d’Empresa, Joaquim Ferrer, el motiu de la trobada va ser “demanar i exigir a la companyia Endesa que posi fil a l’agulla i solucioni el problema”, ja que aquests microtalls de llum “generen molts perjudicis a tot el territori i als afectats”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats