Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els alcaldes dels pobles confinats critiquen la “falta de previsió”del Govern i demanen ser escoltatsTambé reclamen més informació sobre els casos als municipis


Els alcaldes dels set pobles confinats del Baix Segrià critiquen que aquesta decisió hagi arribat tant tard i demanen que se’ls escolti alhora de prendre decisións que afecten als seus municipis.

La Govern de la Generalitat va comunicar ahir a la tarda als alcaldes dels set pobles del Baix Segrià la decisió de confinar-los. La majoria des batlles “accepten” la decisió de Govern, però alerten que s’hauria d’haver actuat abans. També critiquen que no se’ls tingués en compte alhora de prendre la decisió de confinar els seus pobles.

Manel Ezquerra, alcalde d’Alcarràs, és un dels més crítics amb el nou confinament, el qual considera de “rotundament equivocat”. Des del consistori demanen “més informació per saber quants casos i brots hi ha als nostres municipis i així saber com actuar” i creuen que “seria més convenient confinaments més petits, perquè si no hem estat capaços de controlar el confinament d’un bloc de pisos, com hem de poder controlar el d’una comarca sencera?”. Per tal de dur a terme aquest control, també demanen més suport dels Mossos d’Esquadra i més personal sanitari.

Aquesta mateixa reivindicació arriba des de la Granja d’Escarp, on el seu alcalde Manel Solé considera “encertat” en confinament, però demana “coresponsabilitat al la Generalitat: “Als nostres pobles hem fet els deures, ara els hi toca complir i necessitem més personal sanitari i més presència policial”.

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, creu que aquesta decisió “arriba tard, ja que s’hauria d’haver pres fa una setmana” i lamenta que “alhora de prendre aquesta decisió ningú s’hagi reunit amb els alcaldes”. El mateix critica des de l’ajuntament de Torres de Segre, Joan Carles Miró: “Algunes decisions que s’havien de prendre des del territori s’han pres des de Barcelona”. Miró també alerta de les conseqüències econòmiques que tindrà el tancament del seu poble: “Alguns negocis començaven a veure la llum i amb aquest confinament pot ser que ja no tornin a obrir”.

Des de Soses, l’alcaldessa Sandra Marco espera que el confinament “doni resultat” i demana “ajudes directes als empresaris de la zona”, una reclamació que també comparteix Rosa Pujol d’Aitona.

Josep Antoni Romia, alcalde de Serós, també és dels partidaris de “confinaments més quirúrgics” i no de tota la zona del Baix Segrià, però espera que “almenys serveixi per aplanar la corba”. A Massalcoreig, Montserrat Jové, lamentava que se’ls hi hagi aplicat el confinament quan el municipi només té 3 casos.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats