Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els comerciants donen per perdut l’inici de la campanya de rebaixesPIMEC critica l’anunci del confinament amb tan poca antelació


Aquest cap de setmana és el primer de les rebaixes d’estiu d’enguany i moltes botigues de la ciutat de Lleida obren avui diumenge. Amb el tancament decretat a tota la comarca del Segrià, els comerciants lleidatans han vist com el que havia de ser el primer cap de setmana “fort” de les rebaixes, se’n ha anat a norris. 

El president de l’associació de comerciants de l’Eix, Llorenç González, explicava ahir a LA MAÑANA que “per aquest cap de setmana s’esperava l’arribada de molts compradors d’altres comarques o de la franja, els quals amb la nova situació no podran venir” a tot això se li ha de sumar que “molts clients del Segrià podran venir a comprar, però tindran por i es quedaran a casa”. Els comerciants de Lleida esperaven l’inici de les rebaixes d’estiu com un punt d’inflexió per començar-se a recuperar després de mesos de baixa o nul·la facturació, però ara reconeixen que “es presenta un estiu mot incert i dur pel sector”. 

El president de PIMEC Comerç a Lleida, Manel Llaràs, també es va mostrar “sorprès” per com el la Generalitat havia anunciat el tancament del Segrià: “S’ha fet a correcuita i sense avisar i això ha generat molt pànic entre la població”. Llaràs també va explicar que “es tenien molt bones expectatives de cara la campanya de rebaixes”, però que davant del nou confinament aquestes s’han “perdut”. Des de PIMEC reclamen més informació pels comerciants i els compradors per saber “quant durarà la situació i com actuar”. 

Justament ahir i coincidint amb l’inici de rebaixes, les parades ambulants de roba van poder tornar al mercat del Barris Nord. 

La Cambra de Comerç critica la “improvisació” de la Generalitat

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, va manifestar ahir a LA MAÑANA la seva “sorpresa” davant l’anunci del govern de Quim Torra de tancar la comarca del Segrià. 

Si bé Saltó entenia la mesura, criticava que s’hagués anunciat “tant de sobte” i ho qualificava com una “improvisació”, ja que justament divendres la consellera de salut Alba Vergés va visitar la capital del Segrià i no va descartar el confinament. 

Segons Saltó, “aquestes decisions no es poden anunciar un dissabte al matí, ja que comporten un trasbals molt gran, no només pels treballadors que potser eren fora aquest cap de setmana  i han de tornar, sinó també pels empresaris que s’han de preparar a corre-cuita i, per exemple, han de preparar totes les autoritzacions de moviments”. 

Des de la Cambra de Comerç demanen a la ciutadania que “no es relaxin i compleixin les normes”, ja que situacions com l’actual comporten “un gra impacte econòmic per les empreses”. Segons el seu president Jaume Saltó: “Això és un pas endarrere quan just es començàvem a recuperar, perquè moltes empreses ja havien començar a recuperar treballadors dels ERTO i havien fet inversions molt fortes per poder complir amb totes les mesures sanitàries”. 

Igual que ho va fer PIMEC, la Cambra de Comerç de Lleida va demanar a les autoritats més “informació i previsió de cara futures decisions”. 

Els hotelers lleidatans registren les primeres cancel·lacions

El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, ha assegurat que aquesta nova mesura “ens afectarà de ple”, sobretot, per l’absència de turisme al Segrià. Castellarnau creu que “és una pena i un problema” i, fins i tot, l’ha definit com de “marxa enrere”. De fet, ha explicat que ahir al matí ja es van començar a produït moltes cancel·lacions, inclús a restaurants on tenien taules reservades per aquest mateix dissabte al migdia.

 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats