Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els controls de carreteres al Segrià obliguen a “girar cua” a més d’un miler de vehicles
Els controls de trànsit de cos de Mossos d’Esquadra han fet girar cua un miler de vehicles en la primera setmana de confinament perimetral del Segrià; entre 150 i 200 vehicles cada dia. Els agents han denunciat un ciutadà per desobediència perquè volia marxar de la comarca i han aixecat diverses actes per incompliment de la resolució d’Interior del 4 de juliol. 

Segons ha explicat a l’ACN el cap de l’àrea regional de Trànsit de Ponent, Damià Larriba, les actes a conductors desobedients “s’han fet més a nivell de conscienciació que sancionador”. L’excusa més utilitzada pels conductors per sortir ha estat la de motius laborals. “Alguns, però, anaven amb les maletes i l’aneguet de goma al cotxe”, relata Larriba. Molts dels que intentaven entrar volien “anar a comprar”, una opció que no està permesa per poder entrar o sortir de la comarca.

Els Mossos d’Esquadra han muntat 19 punts fixos en diversos punts d’entrada i sortida de la comarca, les 24 hores al dia per controlar el fluxe de moviments per entrar i sortir del Segrià. En alguns d’ells compten amb el suport de la Guàrdia Urbana de Lleida, la policia local d’Alcarràs i la Guàrdia Civil.

En total hi treballen entre 350 i 370 efectius cada dia i per fer-ho possible han incorporat Mossos d’Investigació o de Medi Ambient al dispositiu de Trànsit, ha explicat el cap de l’àrea regional de Trànsit de Ponent, Damià Larriba. A més, han hagut de readaptar serveis i reduir-ne d’altres d’ordinaris per tenir suficients efectius disponibles alhora de desplegar aquest dispositiu.

Com a reforç, també s’han incorporat al Segrià efectius de tot Catalunya excepte de Girona “perquè és el territori que està més lluny”, ha destacat Larriba. El 60% dels agents que treballen en aquests dispositius són de Lleida i el 40% de la resta de Catalunya.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats