Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els donants de sang del Solsonès participen en tres jornades especials de donacióDel 28 al 30 de maig, Solsona rebrà els donants a l’Auditori


Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Els donants de la comarca del Solsonès tindran l’oportunitat de fer la seva donació els propers 28, 29 i 30 de maig a la seva capital.

L’Auditori de Solsona comptarà amb un espai de donació tots tres dies, de 10 a 14 i de 17 a 21 hores. Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

#JoEmQuedoaCasa

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats