Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Estrada Fernández també espera el permís de la Paeria per tornar als entrenamentsEl col·legiat, designat pel VAR del Sevilla-Betis, va demanar l'Annex però no és possible perquè està en tractament


Un cop confirmat que Laliga tornarà la setmana de el 8 de juny, tots els seus integrants preparen ja la volta. I els àrbitres no són menys. El lleidatà Xavier Estrada Fernández ja ha demanat a la Paeria que li permeti entrenar en algun camp de la ciutat, si pot ser de gespa natural.

El col·legiat internacional va fer la sol·licitud a través del Comitè Tècnic d'Àrbitres i posteriorment va realitzar gestions a títol personal amb l'ajuntament de Lleida. Per proximitat amb el seu domicili, la millor opció era el Annex de Camp d'Esports, però a dia d'avui encara no ha rebut el vistiplau ni sembla que ho hagi de rebre.

I és que la instal·lació s'ha sotmès durant aquests dies a un tractament a base de sulfats que desaconsella el seu ús davant el risc d'intoxicació que implicaria. A més, el Lleida Esportiu, el seu usuari, tampoc ha rebut el vistiplau de la Paeria perquè el seu personal pugui accedir-hi i des del consistori a dia d'ahir no s'havien realitzat els treballs de desinfecció.

A partir d'aquí l'altra opció és recórrer a un dels camps municipals de gespa artificial, però la situació a nivell de mesures sanitàries és la mateixa, de manera que caldrà esperar l'actuació del consistori.

Estrada Fernández estava designat per al VAR de el Sevilla-Betis, que en principi serà la trobada que reobrirà Laliga.

El col·legiat espera notícies sobre quan podrà entrenar com ja ho fan alguns dels seus companys (vegeu peça) tot i que en aquests dies no ha deixat de treballar. "Estic en el que s'anomena fase d'entrenament mitjà, que és la prèvia a la competició. Òbviament necessitem tornar als camps per recuperar sensacions i fer una feina que d'altra manera no podem fer ", indicava ahir.

"El risc zero és impossible, però entenc que el context en el qual es jugarà és de persones que han donat negatiu, de manera que el risc hauria de ser mínim", afegia.

Del Cerro Grande i Pizarro Gómez ja corren a la Ciutat de l'Futbol de la RFEF

El Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) avança en la preparació de la volta de Laliga, ja amb entrenaments sobre la gespa com els realitzats pels madrilenys Carlos Del Cerro Grande i Valentín Pizarro Gómez, centrats en treball de força i velocitat i també en preparar-se per jugar sense públic.

Les instal·lacions de la Ciutat de l'Futbol de Las Rozas van permetre a tots dos recuperar "el contacte amb l'herba i sentir la tracció de el tac", com va reconèixer l'internacional Del Cerro Grande en declaracions difoses per la RFEF.

"El que més he trobat a faltar eren entrenaments com el d'avui. La força i la seva aplicació a la velocitat, ficar intensitats altes, canvis de direcció ... Hem mantingut les capacitats aeròbiques, encara que a intensitats més baixetes i ens faltava aquest punch final ", va dir.

Pizarro Gómez ha coincidit que entrenaments com els d'aquesta fase "estan venint molt bé per guanyar aquest punt de velocitat", perquè encara que han treballat "molt bé a casa, en prevenció de lesions, aquest punt de força i velocitat ha estat complicat".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats