Lleida
20/37° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Èxit de la primera sessió d’auto cine de Catalunya, a GolmésLa projecció fou al pàrquing de Big Ben, i es preveu continuar divendres i dissabte vinent


L’oci ha tornat a Golmés, al pàrquing de la ja desapareguda discoteca Big Ben, que fou la més gran d’Europa i que durant 39 anys va convertir la comarca del Pla d’Urgell en la Meca de l’oci. I ho ha fet en plena pandèmia de la COVID-19 gràcies a la iniciativa del restaurant Resquitx, l’ajuntament de la localitat i l’empresa exhibidora de cinema lleidatana Circuit Urgellenc. I és clar, amb totes les mesures de seguretat, atès que la zona es troba en la Regió Sanitària de Lleida, que al contrari de les expectatives, no ha passat a fase 2 i es troba en fase 1, que només permet reunions de 200 persones en esdeveniments a l’aire lliure. Finalment així ha estat, i 190 persones han visionat la pel·lícula ‘Joker’ des dels seus cotxes a través d’una espectacular pantalla inflable de 10 metres d’amplada i de la freqüència de ràdio del seu cotxe. Venien amb l’entrada comprada anticipadament online i han adquirit les seves consumicions també online per sopar a la zona, ja que hi havia dues food truck. Recollir els menús (entrepans, begudes o crispetes) ha estat l’únic que podia fer-se de forma presencial i estrictament controlada, sempre amb distàncies de seguretat i tothom degudament protegit amb mascareta.

L’auto cinema, a hores d’ara l’únic de Catalunya, s’ha vist reduït a la meitat del seu aforament però la il·lusió s’ha amplificat al màxim perquè ha permès sortir de casa a molta gent per gaudir d’una estona d’oci i ho tornarà a fer possible tots els caps de setmana (divendres i dissabte) del mes de juny. Com ha recordat l’alcalde de Golmés, Jordi Calvís, “és una iniciativa temporal i excepcional”, que neix amb la voluntat de dinamitzar l’oci al Pla d’Urgell i ajudar a la sanitat de la comarca en plena pandèmia de la Covid-19, a la que destina el 20% de les entrades, que costen 5 € per persona.

Distàncies de 2,5 metres entre cotxes, aparcats de forma esglaonada, mascaretes, gel hidroalcohòlic i desinfecció permanent han permès gaudir d’una nit de cinema al cotxe en la “nova normalitat”.

Res ha impedit que l’organització es mostrés molt satisfeta per l’acollida de la iniciativa. “Volem agrair a tothom que ha vingut però també a tothom que no ha vingut per haver respectat totes les mesures de seguretat, ja que només es pot accedir al recinte amb l’entrada comprada prèviament online” explicava Pere Aumedes, del Circuit Urgellenc.

“Estem molt contents de l’èxit d’aquesta primera edició i ja hem començat a vendre entrades per a la segona i el que ens fa estar més feliços és poder fer feliços als nostres clients i sabem que avui ho han estat després de molts dies sense oportunitats d’oci” explicava Jordi Castañé, del Restaurant Resquitx, que subratllava que “Volem agrair a tothom que ens ho ha posat fàcil, als veïns, a l’ajuntament de Golmés, als propietaris dels terrenys i a tots aquells que avui hem demostrat que amb petites iniciatives de proximitat com la nostra es poden fer grans coses, com generar il·lusió i activar l’economia d’un territori”

“Posar el nom de Golmés al mapa és per a nosaltres una gran satisfacció, així com poder ajudar a la sanitat del Pla d’Urgell, perquè ara ho necessita més que mai i a l’hostaleria de la zona. Aquesta fou una comarca on l’oci era un motor econòmic molt important gràcies a la ja desapareguda discoteca Big Ben. Però amb iniciatives com aquesta ens demostrem que si ens organitzem bé i fem pinya els petits també podem fer coses grans” afegia l’alcalde de Golmés, Jordi Calvís.

 

Ja a la venda les entrades, exclusivament online, per a les sessions de la setmana vinent

Ja estan a la venda, també exclusivament online, les entrades per les pel·lícules de la propera setmana. Divendres dia 6 serà el torn de ‘Tiburón’, de Steven Spielberg i dissabte dia 7 de ‘Las aventuras del Dr. Dolittle’. Els interessats poden fer les seves compres a través del web del restaurant Resquitx www.resquitx.com/autocine i costen 5 € per persona.  

En la màxima capacitat de l’aforament s’espera que puguin gaudir d’aquesta programació un total de 400 persones en cada sessió, amb una selecció de pel·lícules clàssiques i d’altres de més recents.

 

Sopar i activitats paral·leles

L’auto cinema també permet als usuaris fer una activitat que normalment no es pot fer en una sala de cinema convencional, com és sopar, i que converteix l’activitat en un mix que té el millor de totes les possibles experiències cinematogràfiques, com són la pantalla gegant i el so espectacular d’un cinema i la comoditat, intimitat i seguretat de veure les pel·lícules des del propi cotxe.

 

En aquest sentit, l’espai compta amb dues food truck, en l’una els assistents poden recollir els seus entrepans, hamburgueses i patates i en l’altra s’hi vénen refrescos i crispetes, sempre prèvia compra online. A més, en acabar la pel·lícula s’organitzaran altres activitats paral·leles, com ara concerts al jardí del Restaurant Resquitx. Avui, al tractar-se del primer dia, l’activitat paral·lela ha estat prèvia a la projecció, que s’ha iniciat a les 22.00 h, i ha anat a càrrec d’Albert Show, del municipi també lleidatà de Preixana.

 

Els drive-in o ‘Auto cines’ van adquirir la seva fama durant la dècada de 1950 als EUA, quan més de 4.000 sales d’aquestes característiques es repartien per tot el país. Aquest concepte de cinema permet veure una pel·lícula en una pantalla gegant des de la intimitat del propi vehicle i amb la comoditat d’adequar el volum del so de la pel·lícula als gustos personals a través de la ràdio del cotxe. A més, i tenint en compte la situació actual de crisi sanitària, l’activitat permet als usuaris mantenir un màxim nivell de seguretat en poder participar-hi des de dins del mateix vehicle, mentre gaudeix d’un esdeveniment social a l’aire lliure.

L’activitat també compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa, que cedirà material urbà i de Mollerussa Comercial, que ajuda en l’organització aportant patrocinis d’entre els seus socis. A més, totes les entitats col·laboradores es faran ressò de la programació a través de les seves xarxes socials.  

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats