Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Itàlia ordena immobilitzar el vaixell 'Sea Watch 4' a Sicília després d'una inspecció
La autoritats italianes han immobilitzat el vaixell 'Sea Watch 4', de l'homònima ONG alemanya i Metges Sense Fronteres (MSF), al port de Palerm, després de realitzar una inspecció el dissabte, va comunicar aquest diumenge l'organització alemanya.

"El 'Sea Watch 4' està immobilitzat a Palerm. Era el que esperàvem després d'una inspecció el clar propòsit era trobar raons falses que ens impedissin tornar a salvar vides. El nostre és el cinquè vaixell humanitari que paralitzen en cinc mesos", va criticar Sea Watch en les xarxes socials.

MSF, per la seva banda, va condemnar l'actuació de les autoritats italianes, que bloquegen el vaixell després que hagi estat durant 14 dies fondejat davant de Palerm perquè la seva tripulació complís les dues setmanes de quarantena preventiva per la pandèmia de coronavirus. La directora de les operacions de recerca i salvament de MSF, Ellen van der Velden, ha lamentat en un comunicat que Itàlia impedeixi amb "obstacles, tecnicismes i barreres" a un altre vaixell sortir a la mar per "salvar vides". El 15 d'agost, el 'Sea Watch 4', operat conjuntament per Sea Watch i MSF, va sortir d'Espanya en la seva primera missió conjunta cap a la Mediterrània central. Entre el 22 i el 24 d'agost, va rescatar a uns 200 migrants i el 29 d'agost va acollir a bord als més de 150 salvats pel vaixell 'Louise Michel', finançat per l'artista Banksy.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats