Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/hLa 'conselleria de Siurana' al Turó de Gardeny serà un espai d'innovació agroalimentàriaL'immoble acollirà també empreses del sector de les TIC


El Consell General del projecte INNO4AGRO va anunciar ahir que convertirà l'antic edifici de Capitania d'Artilleria de Parc de Gardeny en un espai d'innovació agroalimentària.

El Consell General del projecte INNO4AGRO es va reunir ahir al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida per fer balanç del 2019 i marcar les accions previstes per al 2020. Durant la reunió, es va anunciar l'aprovació del projecte de rehabilitació de l'antic edifici de Capitania d'Artilleria on s'ubicarà l'agrolivinglab, que iniciarà les seves obres a mitjans aquest any per finalitzar-les al llarg de l'any 2021. Aquest edifici estarà destinat a acollir un espai de co-creació per a la innovació en el sector agroalimentari agrolivinglab, així com la instal·lació d'empreses del sector TIC, especialitzades preferentment en el sector agroalimentari.

Durant la reunió del projecte INNO4AGRO, iniciat fa quatre anys i que està format per la Paeria, la Universitat de Lleida, el Parc Científic de Gardeny i Turisme de Lleida, també es va aprovar la creació d'un manual propi de metodologia de l'agrolivinglab, a partir dels coneixements adquirits conjuntament amb altres LivingLabs. En aquest document es preveu recollir l'establiment d'una metodologia de treball i paral·lelament el desenvolupament d'accions i tallers dirigits a l'aprenentatge de la metodologia d'innovació oberta i la recerca dels reptes de el sector agroalimentari de les terres de Lleida.

La creació d'una marca Lleida basada en l'especialització territorial serà també un dels puntals d'aquest 2020. L'agroalimentació, vinculada al producte, a la salut, a l'espai, al turisme, al talent serà l'essència d'aquesta marca, que es crearà amb la participació dels agents del territori, identificats en la quàdruple hèlix i recollirà la voluntat de projectar-se a l'exterior i al mateix temps configurar l'atractivitat del territori.

Posteriorment a la reunió, INNO4AGRO va celebrar la primera edició de la Taula Rodona d'Innovació, amb la participació de la Comunitat de Tecnologies de Producció Agroalimentària (COTPA) i d'experts i responsables de polítiques d'innovació per donar a conèixer models de desenvolupament sostenible.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats