Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La ILP Universitats presenta més de 70.000 signatures per regular per llei la rebaixa de les taxes universitàriesEls impulsors de la iniciativa esperen reunir-se amb els partits polítics i el secretari d'Universitats per aconseguir que la proposta prosperi


Els impulsors de la ILP Universitats ha presentat al Parlament més de 70.000 signatures de suport a la proposta per regular per llei la rebaixa de les taxes universitàries un 30%. Confien que, després de la validació dels suports, trobi suport de prou forces polítiques per poder-se debatre al Parlament i ''blindar'' els preus públics de les universitats evitant que depenguin de pressupostos anuals, per la qual cosa els impulsors començaran a reunir-se amb els grups parlamentaris, així com també amb el Secretari d'Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau. Defensen que la seva proposta va ''molt més enllà'' de la rebaixa anunciada pel Govern en els comptes 2020.

En una roda de premsa davant el Parlament, la portaveu Berta Saroca, ha celebrat l'anunci del vicepresident, Pere Aragonès, però ha lamentat que sigui una proposta que depengui de l'aprovació dels pressupostos que considera ''circumstancial''. Per aquest motiu, defensa el canvi legislatiu que suposaria la ILP que porten a la cambra. Satoca ha atribuït el canvi de la posició del Govern a les mobilitzacions i jornades de vaga que han fet els estudiants i ha aprofitat per tornar a l'infrafinançament que pateixen les universitats i per això ha augurat que les mobilitzacions continuaran sent necessàries. Defensen que ''en cap cas'' la rebaixa de taxes ha d'afectar els comptes de les universitats.

La ILP Universitats va aconseguir les 50.000 signatures necessàries al setembre, però han volgut esgotar el termini per recollir-ne tantes com els ha estat possible. Consideren que més de 70.000 firmes és un ''èxit total''.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats