Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La Paeria de Lleida triplica l'ajuda econòmica a famílies per a aliments durant l'estat d'alarmaCreixen les sol·licituds de famílies als serveis socials municipals per rebre suport econòmic per la crisi sanitària


L'Ajuntament de Lleida ha incrementat les ajudes a famílies de la ciutat destinades a la compra d'aliments durant l'estat d’alarma. La petició d'ajuts ha augmentat especialment el darrer mes, el segon de confinament, amb més tramitacions i persones beneficiàries. Així, la partida destinada a ajuts tramitats d'urgència per a alimentació s'han triplicat. La mitjana en el període de gener i febrer va ser per un import de 12.939 euros, per a 42 ajuts. En el darrer mes -del 12 d'abril al 12 de maig- ha estat de 38.505 euros, distribuïts en 106 ajuts. Aquest suport econòmic permet que la família faci compres setmanals per un valor i un període de temps que es determina segons els ingressos i la situació de cada cas.

També s'ha multiplicat l'ús de targetes d'emergència. La mitjana dels mesos de gener i febrer va ser d'11 targetes. Del 12 de març al 12 d’abril -el primer mes de confinament- la xifra emesa van ser 41. Del 12 d-abril al 12 de maig -segon mes de confinament- s'han tramitat 51 targetes d'emergència, amb 143 beneficiaris, de les quals 49 són menors. Aquest és un recurs que permet fer una compra immediata per atendre situacions de vulnerabilitat. És a dir, s'activa quan es detecta que una persona està en situació greu de falta d'aliments i els serveis socials realitzen de manera urgent una compra directa.

En general, la Paeria ha incrementat en un 30% la partida econòmica destinada al conjunt d'ajudes, que poden ser de diferent tipus, com ara habitatge i infància, entre altres, arribant als 60.500 euros, sobretot per la compra de productes alimentaris.

Les mesures socials són un eix prioritari per a l'Ajuntament de Lleida en la situació excepcional actual. Tal com es va aprovar al darrer ple municipal, la Paeria ha assignat una partida de 70.000 euros per a subministrament d'aliments a persones sense recursos, així com 15.000 euros a despeses directes relacionades amb la covid-19, i 4.500 euros més a l'exempció del pagament de lloguer a inquilins de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) que s'han quedat sense ingressos per la crisi actual.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats