Lleida
14/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L’Acadèmia de Música de Solsona tira endavant amb menys alumnat internacionalEl certamen reunirà una seixantena d’intèrprets entre el 9 i el 23 d’agost i renova el professorat


L’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) ha decidit tirar endavant la 19a edició del certamen, tot i la pandèmia del Covid-19, i comptarà amb un total de 60 alumnes.

Segons va detallar ahir el seu impulsor, Peter Thiemann, durant l’acte de presentació, enguany s’ha reduït considerablement la presència d’alumnat internacional (un quart dels participants) i aquest s’ha restringit a l’espai Schengen. Entre el 9 i el 23 d’agost també es duran a terme 33 concerts a una quinzena de municipis diferents amb aforaments limitats. Thiemann va mostrar-se satisfet que el projecte s’hagi pogut tirar endavant i va deixar clar que “la cultura és segura si es prenen totes les mesures”. En aquesta edició també s’ha fet una renovació del professorat.

L’AIMS s’ha hagut d’adaptar al coronavirus i ha reestructurat l’edició per fer-la compatible amb les mesures de seguretat que exigeix la pandèmia. D’aquesta manera, el projecte comptarà amb una seixantena de participants, la majoria de Catalunya i la resta de l’Estat. Pel que fa als estrangers, Thiemann ha dit que aquests provindran de països de l’espai Schengen com ara Alemanya, Suïssa, el Regne Unit, Itàlia, França i Finlàndia. En concret, una quarta part dels alumnes seran estrangers, a diferència d’altres anys que aquesta xifra era molt més elevada. Pel que fa a la vessant de l’acadèmia, aquesta es divideix en l’Acadèmia d’Instruments de Vent i l’Acadèmia de Cordes i Piano. 

Els alumnes de vent estaran a Solsona entre els dies 7 i 14 d’agost, mentre que els alumnes de corda allargaran la seva estada fins al dia 24 d’agost. Durant aquest període, faran un intensiu d’aprenentatge i perfeccionament. Thiemann ha dit que pels alumnes no serà un AMIS “tan guai” com altres anys a causa a les mesures de restricció de la covid-19, ja que “no podran fer tanta vida social com altres edicions”. Una de les novetats d’enguany és la venda d’entrades anticipades per internet. A més serà indispensable l’ús de la mascareta als concerts i no es repartiran programes de mà. Els alumnes també hauran d’adaptar-se i s’allotjaran en habitacions individuals i no dobles.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats