Lleida
17/30° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L’Associació Antisida de Lleida realitza 149 proves ràpides del VIH durant la Setmana Europea de la Prova a LleidaDel 4 al 7 de novembre, l’entitat ha estat present a tots els campus de la Universitat de Lleida per a oferir atenció sense cita prèvia


L’Associació Antisida de Lleida ha realitzat 149 ràpides del VIH i altres infeccions de transmissió sexual (ITS), del 4 al 7 de novembre als campus de la Universitat de Lleida. Aquesta campanya s’emmarca dins la Setmana Europea de la Prova del VIH per oferir l’oportunitat al públic universitari de realitzar-se de manera lliure i confidencial la prova ràpida del VIH.

El dilluns, 4 de novembre, es van realitzar 32 proves a la Facultat de Medicina. El dimarts, 5 de novembre, 32 proves a l’Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC). El dimecres, 6 de novembre, 24 proves a l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA). I el dijous, 7 de novembre, 19 proves al Rectorat, i 42, al Campus de Cappont.

L’any passat, el 2018, es van realitzar 114 noves proves ràpides del VIH i altres infeccions de transmissió sexual (ITS) els dies 22, 23 i 24 d’octubre durant la Setmana de la Prova a la Universitat.

És recomanable que es facin la prova del VIH les persones que es trobin en alguna de les següents situacions:

- Els homes i les dones que han tingut relacions sexuals amb penetració sense preservatiu amb una o diverses parelles de les quals desconeixen si estaven infectades o no.

- Les persones que han compartit material utilitzat per injectar-se drogues.

- Les dones embarassades o les que pensin tenir un fill.

- Les persones que han tingut alguna infecció de transmissió sexual.

- Les parelles estables que volen deixar d’utilitzar preservatiu en les seves relacions sexuals.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats