Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L'atemptat de París era un atac contra 'Charlie Hebdo'L'autor confés és un jove que no estava fitxat perquè no s'havien detectat signes de radicalització


L'autor confés de l'atac terrorista d'aquest divendres a París, en què dues persones van resultar ferides de gravetat al costat de l'edifici de l'antiga redacció de Charlie Hebdo, el va planejar com un nou atemptat contra el setmanari satíric, coincidint amb el procés judicial per la massacre comesa allà el gener de 2015.

Un jove pakistanès, detingut menys d'una hora després d'haver agredit dos periodistes d'una societat de producció de televisió que té la seu en aquest edifici, ha reconegut que va ser ell qui va dur a terme els fets i ha donat a la seva acció una dimensió política, van revelar aquest dissabte fonts de la investigació. En ser interrogat, ha assenyalat que el seu objectiu era 'Charlie Hebdo', el que sembla indicar que no estava al corrent que la publicació es va mudar després de l'atemptat de 2015 per raons de seguretat (la seva adreça actual no és pública).

Quant a les seves motivacions, ha argumentat que el setmanari va tornar a publicar les polèmiques caricatures de Mahoma a l'inici del judici que se celebra des de començaments de setembre al Tribunal de París per aquell atac gihadista. Les mateixes caricatures per les què els germans Chérif i Said Kouachi, els dos terroristes que van matar en aquella ocasió a dotze persones, van justificar la carnisseria. Ara l'autor és un home que va complir 18 anys a l'agost (hi ha dubtes sobre aquest punt), que va arribar a França el 2018 com a menor estranger no acompanyat. L'administració que s'ocupava d'ell no va detectar signes de radicalització islàmica, pel qual no estava fitxat pels serveis secrets.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats