Lleida
15/27° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Lleida supera els 40 graus i es manté l’alerta per l’onada de calorAlcarràs i Seròs amb temperatures extremes de més de 41 graus


La ciutat de Lleida va arribar ahir als 40,8 graus de màxima, com Vilanova de Segrià i Alfarràs, segons va informar el Meteocat. No obstant, els municipis que van patir unes temperatures més altes varen ser Alcarràs i Seròs, que van superar els 41 graus amb màximes de 41,6 i 41 graus respectivament. Altres municipis que van superar els 40 graus ahir segons el Meteocat, van ser Aitona, Oliola, Tàrrega i Baldomar.

Des de Protecció Civil afirmen que a Lleida ciutat es va arribar ahir als 41,3 graus i mantenen per a avui dissabte l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per Onada de calor davant les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar.

Per la seva part, la Paeria ha activat un pla per prevenir els efectes d’aquesta onada de calor.  L’activació del pla comporta la revisió dels recursos humans per tal de disposar de voluntaris de suport a l’atenció a persones vulnerables; la revisió dels recursos materials, com una adequada climatització als locals municipals; la intensificació de les trucades a les persones més fràgils mitjançant els serveis assistencials en l’àmbit domiciliari recordant les indicacions de prevenció enfront una onada de calor i el seguiment individualitzat de les persones vulnerables que s’han censat per part dels equips bàsics d’atenció primària i d’atenció a la infància i de l’alberg municipal.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats