Lleida
9/25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Lligats de mans per l'ERTOEl Lleida manté la mesura i de moment no pot fitxar


L'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) anunciat pel Lleida Esportiu el passat 6 d'abril es va manté, el que provoca que de moment no pugui realitzar fitxatges. Això no vol dir que no estigui treballant des de fa setmanes en la planificació de la plantilla per a la temporada que ve, però de moment no hi ha moviments.

Què passa al Lleida? Per què no anuncia fitxatges? Està tot parat al Camp d'Esports? Són algunes de les preguntes que assalten la ment dels aficionats del conjunt blau, que estan veient com alguns rivals fins i tot tornen a entrenar mentre el seu equip no mou fitxa.

El motiu és senzill. El Lleida no anuncia fitxatges perquè en teoria no pot fitxar. El club segueix amb l'ERTO que afecta el 70% dels seus 56 treballadors i ja va deixar clar el passat 1 de juliol en un comunicat de premsa que "des del vessant laboral, els contractes amb els seus jugadors, així com el cos tècnic i la resta de treballadors, segueixen vinculats a un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació, la qual cosa provoca que els seus contractes estiguin suspesos des del 13 de març de 2020. Per tant, els contractes laborals que finalitzarien el 30 de juny segueixen i seguiran en vigor mentre continua l'ERTO".

El comunicat afegia que "l'ERTO finalitzarà quan el Lleida Esportiu pugui tornar a la competició, i aquesta tornarà quan els recursos administratius i judicials prosperin. Cap treballador ha d'entendre que avui (1 de juliol) ja queda desvinculat de el Lleida Esportiu".

En aquest sentit, el jutge del contenciós-administratiu de l'Audiència Nacional va rebutjar les cautelaríssimes presentades pel club per la suspensió del play off exprés -obvi perquè el torneig es va jugar- i ara ha de fallar sobre el recurs presentat.

Mentrestant, de la mateixa manera que es considera que jugadors com Adri León, Marc Trilles o Joan Oriol segueixen estant vinculats a l'entitat tot i que ja han anunciat que se'n van, també s'entén que en la situació de ERTO actual no pot tancar fitxatges.

FITXATGES SUB23

No obstant això, això no vol dir que no s'estigui treballant. De fet, ja s'ha acordat la incorporació de sis jugadors sub-23 que compaginaran el primer equip amb el Vilafranca, club al que s'ha vinculat per a la temporada que ve.

També hi ha negociacions avançades amb diversos jugadors per a la primera plantilla, especialment en defensa i el centre de camp. Interessa que segueixin futbolistes com Marc Martínez o Xemi. Jesús Bernal, de l'Atlètic Llevant, també agrada. Igual que Pablo Álvarez, que va acabar contracte amb l'Alabès B, tot i que de moment les seves pretensions econòmiques estan lluny del que ofereix el Lleida.

Des de Tarragona s'intenta donar sortida a Albarrán i Bonilla, dos jugadors que podrien interessar però tenen contracte en vigor i el Lleida, que l'any passat va cobrar 180.000 euros pel traspàs de Pedro, no entrarà en cap negociació.

El que sí que té clar el club és que aquest any s'apostarà per una plantilla curta però competitiva que es completarà amb la figura de futbolistes perfil Víctor, Joanet, Eneko o els sub-23 que se signaran perquè tinguin minuts al Vilafranca.

Amb aquest panorama, el retorn als entrenaments no té data fins que es fixin els protocols de responsabilitat oportuns en el cas de contagis i el Camp d'Esports sigui desinfectat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats