Lleida
7/21° C (boira i sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L’oci nocturn de Lleida presenta una demanda contra el Govern pels mesos de tancament obligatDenuncien “discriminació” vers el sector i demanen que es redacti un protocol d’obertura tal i com s’ha fet en altres llocs


Un grup de nou empreses lleidatanes dedicades a l’oci nocturn van presentar ahir una demanda, a través de l’advocat Pau Simarro, contra la Generalitat de Catalunya, en concret, sol·liciten “iniciar un procediment de responsabilitat patrimonial de l’administració”, contra el Departament de Salut i el d’Interior. 

La demanda, presentada per empreses que gestionen locals com Biloba, Manolita, la Nuit o La Boite, denuncia un “tracte discriminatori” vers el sector, ja que cines, teatres, festes majors, parcs infantils i altres espais d’oci han pogut obrir progressivament seguint una sèrie de restriccions, excepte els locals d’oci nocturn. En declaracions a LA MAÑANA, l’advocat que ha vehiculat la demanda, Pau Simarro, lamentava “la discriminació que està patint aquest sector”.

Segons Simarro, encara es d’hora per parlar de xifres econòmiques, ja que “fins que no es pugui reobrir no es sabrà del cert quin és l’impacte”, però el que si que reclamen de manera immediata és la redacció d’un protocol d’obertura pel sector, tal i com s’ha fet en cinemes, teatres i altres espectacles. 

L’escrit també alerta de que els casos de Covid segueixen pujant, malgrat que els seus locals segueixen tancats des de fa mesos i posa en dubte les mesures adoptades, assegurant que el tancament de les discoteques “no ha tingut el més mínim impacte”.

Els empresaris també consideren “inacceptable” que “es demonitzi el sector de l’oci nocturn, mentre es permet als ajuntaments organitzar fires i festes majors”. 

La demanda ha estat presentada per nou empreses diferents, però estan oberts a aglutinar altres empreses del sector que s’hi vulguin sumar. De fet, la demanda també fa unes consideracions de caràcter general, com “preveure ajudes o un pla de rescat per les més de 3.000 empreses que integren aquest sector a Catalunya.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats