Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Més de 300 detinguts en una marxa de dones a Minsk contra el president LukaixenkoNacions Unides va aprovar una resolució que demana la fi de l'ús de la violència contra els manifestants bielorussos


Més de 300 persones, gairebé íntegrament dones, van ser detingudes dissabte a Minsk en una marxa multitudinària de protesta contra el president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, segons l'ONG pro drets humans Vesna. A la seva pàgina web, Vesna va publicar els noms de 318 persones detingudes aquest dissabte per la policia i va afegir que aquesta llista encara no és definitiva. "La nostra lluita té rostre de dona" i "S.O.S" indicaven algunes de les pancartes que portaven les participants en la marxa, segons les fotografies i vídeos publicats en les xarxes socials i mitjans digitals.

A la "Marxa Brillant", nom amb què va ser convocada, van participar milers de dones, contra les quals a terme de la manifestació van actuar policies antiavalots i uniformats sense distintius.

"Els covards peguen a les dones!", corejava un grup de manifestants envoltat d'agents, tots proveïts de passamuntanyes. Entre les detingudes hi havia la veterana activista Nina Baguínskaya, de 73 anys, que s'ha convertit en una figura icònica de les protestes bielorusses.

El Consell de Drets Humans de Nacions Unides va aprovar aquest divendres una resolució que demana a Govern de Bielorússia la fi de la violència contra els manifestants. La resolució reclama a més a les autoritats bielorusses que cessin l'ús de "la tortura i altres tractes cruels i inhumans", així com la fi de les detencions arbitràries amb motivacions polítiques.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats