Lleida
9/25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Puigdemont presidirà JxCat i Jordi Sànchez competirà per la secretaria generalJordi Turull, Elsa Artadi, Anna Erra i Josep Rius optaran a les vicepresidències sense contrincants


La Mesa de Congrés de JxCat va proclamar aquest diumenge les candidatures a la presidència, la secretaria general i la resta de l’executiva de Junts per Catalunya (JxCat). Carles Puigdemont és l’únic candidat a presidir la nova formació, juntament amb Jordi Turull, Elsa Artadi, Josep Rius i Anna Erra com a vicepresidents, que tampoc tindran contrincants. 

Pel que fa a la secretaria general, l’equip de Puigdemont va presentar el nom de Jordi Sànchez, però es va proclamar una segona candidatura per aquest lloc, la presentada pel president de Reagrupament, Josep Sort. El període de votacions de les candidatures començaran el divendres 7 d’agost i durarà fins el diumenge 9 d’agost. La candidatura a la secretaria general del partit encapçalada per Sànchez inclou els noms de David Saldoni per ocupar el càrrec de secretari d’Organització, i de Teresa Pallarès com a secretària de Finances. Per la seva banda, la candidatura a secretaria general de Josep Sort proposa Enric Solé com a secretari d’Organització i Maria Teresa Vilarrassa com a secretària de Finances.

A més, es va proclamar una única candidatura a la resta de l’executiva nacional, formada per divuit membres i proposada per Puigdemont. Entre aquests hi ha el conseller Damià Calvet, la cap de files de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, el líder de JxCat al Parlament, Albert Batet, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, o la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras.

L’equip de Sort també havia presentat una candidatura a l’executiva nacional, però no va ser validada per la Mesa del Congrés per un defecte de forma.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats