Lleida
4/10° C (boira)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Salut adverteix que els pacients a les UCI es duplicaran en 15 dies
El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, va advertir aquest dissabte que els pacients amb Covid ingressats a les UCI catalanes es doblaran en les properes dues setmanes, arribant als 900. Segons les seves previsions, hi haurà, com a mínim, 14 o 15 dies de males notícies als hospitals, perquè és el que triguen a fer efecte les mesures restrictives de la mobilitat.

En una entrevista a RAC-1, Comella va reconèixer que s’estan començant a desprogramar operacions, però esperen no arribar al col·lapse ni haver de muntar hospitals de campanya. “Estarem obligats a no poder atendre adequadament altres malalties”, va avisar. Per això, va dir que és molt important el comportament ciutadà per combatre la malaltia, i quan abans ho entengui la població, abans s’acabaran les restriccions.

A més, va afegir que hi haurà una tercera i una quarta onada, i per això serviran els cinc nous hospitals que s’estan construint. Tot i això, va admetre que hi ha “un problema estructural a Catalunya de poca producció de personal sanitari i per això es va a buscar a països com Xile”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats