Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Sánchez diu que Torra és el responsable d’haver “judicialitzat el conflicte”El culpa també de la seva inhabilitació


El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va carregar durament aquest dissabte a la nit contra el cap de l’Executiu català, Quim Torra, i el va situar com “l’únic responsable” de la seva possible inhabilitació per part del Suprem.

En una entrevista a La Sexta, Sánchez va dir que la polèmica per la pancarta en favor dels presos que el president va fer penjar a la Generalitat en període electoral era “absolutament innecessària” perquè Torra “hauria d’haver complert els requeriments” de la JEC.

“L’independentisme sempre diu que vol desjudicialitzar el conflicte, però qui s’entesta en judicialitzar-lo són ells”, va assegurar Sánchez, que després ha dit que aquest “nou capítol de la judicialització qui l’ha portat ha estat el president Torra”.

Sánchez, que va demanar “passar pàgina a Catalunya” i “recuperar-hi la bona política”, va afirmar que està compromès “amb la via del diàleg i el retrobament” i va confiar reunir aviat la taula de diàleg amb Catalunya.

“Les lleis estan per complir-les. La igualtat davant la llei és un dels principis democràtics fonamentals i més quan estem parlant del principal representant de l’Estat a Catalunya, el president de la Generalitat”, va afegir. Va alertar que la situació s’ha deteriorat de tal manera que es pot inhabilitar Torra en plena pandèmia i sense presentar cap nou candidat.

Com a resposta, el president de la Generalitat va assegurar que Sánchez, és “un bon tros de quòniam”, al mercat Encontats a Balaguer.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats