Lleida
20/37° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Sanitat autoritza que els temporers que vinguin a l’Estat no hagin de passar la quarantenaTindràn els moviments limitats, i també s’inclou ara el sector agrícola


El Ministeri de Sanitat va aprovar ahir dues de les reclamacions que el sector agrari havia reclamat a l’Estat, dins de la ordre SND/439/2020 del Ministeri de Sanitat publicada aquest dissabte, que modifica la del dia 11 de maig. La nova ordre, que es farà efectiva a partir d’avui, inclou els temporers del camp dins del grup de treballadors a qui es permet entrar a Espanya per treballar.

Aquest grup de treballadors estrangers es limitava originalment només a personal sanitari i per a altres feines considerades imprescindibles, però ara inclou clarament els treballadors temporals del camp, que hauran d’acreditar un contracte de treball per creuar la frontera.

La segona modificació que introdueix la nova norma es refereix a la quarentena a la què aquests treballadors s’havien de sotmetre segons l’antiga norma: amb la modificació, els treballadors que vinguin “per realitzar una activitat de caràcter essencial” ja no hauran de sotmetre’s a la quarantena, i en canvi se’ls limitarà els moviments, només podent sortir per fer la compra, anar a la farmàcia i a treballar.

Aquestes són dues de les reclamacions que Afrucat, entre altres veus del sector agrari, havien reclamat. Francesc Torres, president d’Afrucat considera que “aquesta ordre arriba en el millor dels moments” ja que la setmana vinent “arriben els primers autocars fletats per Afrucat amb treballadors romanesos”, el què és “clau per al desenvolupament de la campanya ja que es tracta de personal qualificat de difícil substitució”, treballadors formats: caps de línia de centrals, caps de manteniment o encarregats.

“Amb les dificultats per aconseguir mà d’obra amb que ens estem trobant enguany, era del tot inviable no poder disposar d’aquest personal ara que està a punt de començar la campanya del préssec i la nectarina”, va assenyalar Torres.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats