Lleida
4/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El SEM va haver d’atendre un total de 33 persones en l'incendi d'un pis a JunedaSegon sinistre en quatre mesos en el mateix bloc d'habitatges del municipi


El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a atendre ahir 33 persones en un incendi d’un pis a Juneda (Garrigues), de les quals 17 han estat traslladades a centres mèdics. No va haver-hi cap ferit greu. Una nena de quatre anys va ser evacuada amb l’helicòpter medicalitzat a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. 13 persones van ingressar l’Arnau de Vilanova i tres més van ser traslladades al consultori de Juneda. Per altra banda, 16 van ser donades d’alta al mateix lloc dels fets, a on es van desplaçar sis dotacions dels Bombers. El SEM va desplaçar vuit ambulàncies i dos helicòpters. Tots els veïns van ser desallotjats i al tancament d’aquesta edició ja havien tornat a casa seva a excepció de la família del pis incendiat. Cal indicar que és la segona vegada que hi ha un foc en aquest edifici del número 221 del carrer Prat de la Riba en pocs mesos, ja que el 13 de novembre un altre foc va obligar a desallotjar 120 veïns que va passar la nit a la Manreana. En aquella ocasió el foc va començar al pàrquing i es va haver d’apuntalar l’estructura que es va veure afectada per l’incendi.

El foc, que es originar cap a les 10.30 hores, va afectar totalment un pis de la planta baixa d’un edifici de tres plantes, amb vuit habitatges cadascuna. Segons el regidor de l’ajuntament de Juneda, José Luís Garrido, l’incendi es va originar quan un dels membres de la família va deixar unes mantes al costat d’una estufa de butà i aquestes van començar a cremar ràpidament. Arran d’aquest incident, tots els veïns van ser desallotjats. Com a conseqüència de l’incendi, diverses persones van resultar intoxicades pel fum. El vigilant municipal va ser un dels més afectats per intoxicació per monòxid de carboni, ja que va anar entrant als habitatges per tal que sortís la gent, segons va informat l’alcalde de Juneda, Antoni Villas. Un dels veïns del pis incendiat, Samba Darboe, va explicar que un dels seus fills va voler encendre l’estufa perquè feia fred i el foc va saltar cap a una cadira i unes mantes del terra i, posteriorment, es va propagar. 

Després de ventilar prop de tres hores els diferents habitatges, els veïns van poder tornar a casa seva, exceptuant la família del pis on es va produir el foc que “no hi podrà tornar a curt termini”, va dir Villas. En aquest sentit, va explicar que els serveis socials estaven estudiant diferents alternatives. Darboe va dir que la família, de set membres, no podrà tornar al pis perquè “tot està cremat” i, de moment, dormirà a casa d’un conegut a l’espera de poder trobar un altre habitatge.

Segons Garrido, els veïns de l’edifici són majoritàriament d’origen africà i també ha confirmat que l’Ajuntament contactarà amb els serveis socials perquè estudiïn el cas i, si cal, expliquin als veïns les normes bàsiques de prevenció i d’actuació davant d’un incendi per tal d’evitar més incidents com aquests. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats