Lleida
20/37° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Sucs només vendrà de cop un nínxol del cementiri a les famílies per falta d’espaiL’entitat destinarà 9.000 euros per dur a terme el manteniment urgent dels camins de la zona


La junta de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Sucs va aprovar la modificació de l’ordenança del cementiri per tal que només es permeti la venda d’un sol nínxol de cop a les famílies i sempre en cas de necessitat.

La nova norma vol evitar la situació actual, en què al camp sant hi ha molts nínxols buits, però la majoria ja tenen propietari i per tenir marge en cas de defuncions se n’han d’edificar més. Per això, l’EMD de Sucs destinarà 11.000 euros per construir una quinzena de nínxols nous al cementiri, ja que només en queda un de disponible. L’última vegada que es va ampliar la capacitat del camp sant va ser el 2015, amb la construcció d’un total de 25 nínxols i 24 columbaris. A més, es va donar el vist-i-plau a que els enterraments els dugui a terme l’aguatzil.

D’altra banda, l’EMD de Sucs destinarà uns 9.000 euros per arranjar d’urgència part dels 100 quilòmetres de camins municipals, tal com es va aprovar en la sessió del ple de l’EMD. Amb l’inici de la campanya agrícola, s’ha accentuat el trànsit de vehicles agraris per uns vials que estan molt deteriorats, i més a causa de les pluges dels darrers dies. Amb aquestes tasques de manteniment, es taparan els sots, tant en els camins de terra com els asfaltats, per assegurar els pas dels vehicles agrícoles i dels cotxes i per tal d’evitar accidents i avaries mecàniques.

A més, es va decidir que en el pròxim ple, que tindrà lloc d’aquí a tres mesos, es portarà a aprovació el plec de clàusules que ha de regir el contracte de millora dels 100 quilòmetres de camins municipals de Sucs, per un valor de 19.000 euros i una durada de dos anys, que es podrà pròrrogar un any més.

Durant la sessió també es va aprovar nomenar Joan Gómez, ex regidor de la Paeria, com a nou secretari de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Sucs. A més, es va informar que tots els tràmits que necessitin fer els veïns amb les oficines de l’Ajuntament d’aquesta EMD les poden fer mitjançant el telèfon 973 74 81 95 i el correu electrònic ajuntament@sucs.cat, sense necessitat de desplaçar-se a la ciutat de Lleida.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats