Lleida
20/36° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Territori i Sostenibilitat impulsa un nou projecte per a la millora de la integració urbana de la línia d'FGC a BalaguerEl document definirà les actuacions necessàries per al desplaçament d’andanes i per a la implantació d’un sistema de tramvia, tot recollint les peticions de l’Ajuntament sobre el traçat


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de la redacció d’uns nous projecte bàsic i projecte constructiu de la millora de la integració urbana de la línia d’FGC Lleida-la Pobla al seu pas per Balaguer. Els documents definiran les actuacions necessàries per la implantació d’un sistema de tramvia al pas pel nucli urbà, tot recollint les peticions de l’Ajuntament de desplaçar les andanes de l’actual estació de Balaguer per a permetre la continuïtat del carrer Sant Crist.

Les noves andanes s’emplaçaran  en el tram situat entre el carrer Tarragona i el Passeig de l’Estació i la construcció d’unes noves andanes equipades amb marquesines.

L’edifici existent es mantindrà en el seu lloc actual i, pel que fa a  la superestructura de via, es preveu col·locar via en placa en tot l’àmbit de l’actuació.

Els projecte bàsic i constructiu inclouran una definició de l'obra d'infraestructura, via i catenària, arquitectura, i instal·lacions, principalment. La redacció dels projectes es liciten per un import de prop de 225.000 euros i un termini de 12 mesos. Aquesta actuació d’integració urbana, que permetrà millorar la permeabilitat d’un costat i altre de la via, suposa una inversió estimada en 10 MEUR.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats