Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Una aplicació de telefonia mòbil utilitza tecnologia 5G per oferir una experiència immersiva en esdeveniments esportiusEs posarà en pràctica a la cursa del campionat mundial de Superbikes que se celebra el cap de setmana a Montmeló


Una aplicació de telefonia mòbil impulsada pel Departament de Polítiques Digitals i desenvolupada per la firma Aumenta Solutions aprofita la tecnologia 5G per oferir una experiència immersiva i personalitzada en esdeveniments esportius. L'aplicació s'ha posat aquest divendres a disposició dels usuaris de dispositius Android i iOS, i es podrà utilitzar per primera vegada durant la cursa del campionat mundial de Superbikes que se celebra aquest cap de setmana al Circuït de Catalunya, a Montmeló.

Entre d'altres opcions, permetrà provar directament al dispositiu mòbil el senyal de vídeo que enviaran dues càmeres ubicades a la zona de boxes del circuït.

Una de les càmeres té un angle de gir de 360 graus i permetrà, mentre que l'altra està articulada per un braç robotitzat que controlarà, en remot i amb connexió 5G d’extrem a extrem, l’Armando Folgado, un expacient de l’Institut Guttman amb mobilitat reduïda severa bon coneixedor del món del motor.

D'altra banda, els pilots Anna Carrasco i Isidre Esteve han prestat la seva imatge per a l'aplicació, i hi apareixen en forma d'holograma en tres dimensions per donar la benvinguda a la persona usuària i acompanyar-la en l'experiència 5G, durant la qual podrà triar en tot moment quina de les dues càmeres vol veure.

L'experiència volumètrica es podrà experimentar plenament en els telèfons que disposin de realitat augmentada ARcore (la majoria dels models fabricats els darrers anys), que la mateixa aplicació ja detecta i activa.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats