Lleida
7/21° C (boira i sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Unes 300 persones es concentren a Lleida contra la inhabilitació: “És el poble qui posa i treu presidents”La protesta per la sentència va iniciar-se a la Plaça Paeria i va acabar amb l’himne dels Segadors a la subdelegació espanyola


La sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra, es convertia de nou en l’espurna per mobilitzar l’independentisme. Mentre la sintonia entre socis de Govern continua sent de mínins, al carrer, la ciutadania va tornar a sortir després de la convocatòria de les entitats sobiranistes. A la capital del Segrià, unes 300 persones es van manifestar ahir en la concentració a la subdelegació del govern espanyol, segons xifres de la Guàrdia Urbana. Convocats per la Taula per la Democràcia, els manifestants van rebutjar una sentència que consideren “desproporcionada”. En aquest sentit, argumenten que “és el poble i només el poble qui posa i treu presidents” i rebutgen la “repressió” que, diuen, pateixen els polítics catalans. 

Durant l’acte, que es va celebrar amb cadires i distància de seguretat per evitar la propagació de la pandèmia, hi van prendre part també els cantaires de Ponent amb la interpretació, entre d’altres, de l’Estaca i l’himne dels Segadors. A banda de les cadires, també es va senyalitzar la plaça de la Pau amb cintes per limitar l’aforament. Fora de les cintes hi havia, entre d’altres, el Paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de bona part de l’equip municipal. 

Precisament per la concentració fora de les cintes, una dona va irrompre dins de l’acte i va increpar alguns dels manifestants. La dona els recriminava que no hi havia distància de seguretat i que “no teniu vergonya, vosaltres porteu la pandèmia”. Més enllà d’aquest fet puntual, la resta de l’acte va transcorre amb normalitat, després que la policia l’acompanyés fora del recinte. 

Cap a dos quarts de nou del vespre, les notes dels Segadors posaven punt i final a l’acte de protesta davant d’una subdelegació blindada per Mossos d’Esquadra, pendents de si calia actuar o no. Un cop desconvocada la concentració, un grup de joves va entrar a la plaça però es van acabar dispersant, fet que va comportar la marxa de les furgonetes policials. 

primer, a la paeria

D’altra banda, abans de la concentració a la subdelegació del govern espanyol, unes 150 persones, segons va informar la Guàrdia Urbana, es van concentrar a la Plaça Paeria. Entre crits de “llibertat” i “Quim Torra, el nostre president”, els manifestants van rebutjar la sentència que inhabilita el primer president en actiu de la Generalitat. Entre els manifestants, hi havia el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré i el primer tinent d’alcalde, Toni Postius. 

Primera manifestació a Lleida contra aquesta sentència, amb la vista posada ara a l’aniversari del referèndum de l’1 d’Octubre d’aquest dijous. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats