Lleida
20/36° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Vergés respon a Simón negant la seva insinuació d’un brot a Catalunya“Qui coneix les dades i sap què passa a Catalunya som nosaltres”, li etziba la consellera de Salut


La consellera de Salut, Alba Vergés, va voler contestar aquest dissabte les crítiques del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, sobre les últimes les dades “incongruents” i “preocupants” de Catalunya sobre la pandèmia. “Amb tots els respectes pel doctor Simón, però qui coneix les dades i sap què passa a Catalunya som nosaltres”, va etzibar Vergés, que ha defensat que el Govern gestiona de forma transparent i oberta les dades de víctimes i contagis.

“Hi ha un equip que treballa 24 hores per oferir les xifres a la ciutadania”, va recordar la consellera de Salut, que també va negar cap rebrot a Catalunya, com divendres també va insinuar el coordinador de Sanitat. “Això no és així”, va sentenciar Vergés. “Les dades les tenim nosaltres. Som nosaltres els que tenim la capacitat de prendre aquestes decisions, de fer propostes de desconfinament, d’analitzar els indicadors i de proposar el que creiem que és millor”, va enumerar la consellera de Salut, que igualment va dubtar que el Ministeri de Sanitat hagi pogut detectar cap rebrot a Catalunya amb dades per províncies, com reclama a la Generalitat. De fet, Vergés va emmarcar les discrepàncies numèriques entre el Departament de Salut i el Ministeri de Salut en un “problema de tempos”. Vergés va reconèixer que hi ha hagut un territori de Catalunya que ha validat molts registres de cop –retardats de feia setmanes– i que per això s’han acumulat positius i defuncions en aquests darrers dos dies en les dades del Ministeri de Salut. La consellera de Salut no va voler especificar quin és el territori però sí va precisar que “un bon volum” d’aquests registres pertanyen a l’Agència de Salut Pública de Barcelona. 

En la mateixa línia, el conseller d’Interior, Miquel Buch, es va mostrar sorprès ahir pel missatge de Fernando Simón, i va defensar els mètodes del Govern i la “lamentat molt profundament” les insinuacions de Simón. “Si va enviar aquell missatge hauria d’haver tingut una mica més de rigor”, va exigir. I és que el conseller considera que “si existeix una zona on hi havia un rebrot”, Simón ho hauria d’haver avisat i tractat amb el Govern­.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats