Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Agricultura descarta que treballadors d’altres punts de l’Estat puguin recollir fruita a LleidaFonts del Govern central diuen que el SOC té ara la clau de les contractacions


El ministre d’Agricultura, Luis Planas, va descartar un corredor sanitari per als treballadors d’altres punts de l’Estat que volguessin traslladar-se a Lleida per treballar en la campanya de la fruita. 

Luis Planas considera que amb la mobilitat de treballadors s’incorreria en un “greu risc”. “És justament el que hem volgut evitar, perquè estem parlant no d’una o dues persones sinó de desenes, centenars o varis milers de persones i no és la solució”, va assegurar el ministre a Catalunya Ràdio. Planas va insistir que ara cal treballar “a nivell local i comarcal”.

Fonts del Govern central van assegurar que la clau per a la contractació de temporers la té el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) perquè disposa del llistat dels aturats i els mecanismes per facilitar l’accés al món laboral dels més de 21.000 desocupats.

La FCAC i la FCTC han consensuat una iniciativa per facilitar la integració laboral de joves migrants no acompanyats en el sector agrari i agroindustrial.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats